Verschillen gietvloer en pvc vloer

De belangrijkste tussen de twee

plan je bezoek

Uitstraling vs functionaliteit

Dit is het belangrijkste verschil tussen beide producten. Pvc is functioneel en wordt vaak ook uit prijsoverwegingen gekozen. Niet veel mensen weten dat een Senso gietvloer bij grotere oppervlaktes vaak niet veel duurder is. Een Senso gietvloer biedt tegelijkertijd een mooiere uitstraling dan pvc. Want een gietvloer is naadloos, hoog-esthetisch. Het kent geen lasnaden en weinig onderhoud. Bij grotere oppervlaktes is de gietvloer bovendien prijstechnisch heel interessant.

Bekijk projecten >>

Toepasbaar in elke ruimte

Een gietvloer is in tegenstelling tot pvc toepasbaar in echt alle ruimtes van een interieur. Dus ook hoogwaardige ruimtes, natte ruimtes, zwaarbelaste ruimtes. Al naar gebruik en de ruimte kan de samenstelling en afwerking van een gietvloer aangepast worden. Zo kan de volledig naadloze eenheid bewaard worden.

Meer binnenkijkers >>

Grote oppervlaktes, naadloos

Een gietvloer kan over duizenden vierkante meters naadloos aangebracht worden. Er zijn geen las- of overgangsnaden nodig. Zelfs niet bij toepassing van verschillende kleuren.

Comfort en gebruik

Een goede gietvloer is sterk, elastisch en comfortabel. Dat maakt dat een gietvloer ook in een kantoor- of woonhuisomgeving goed toepasbaar is. De Senso gietvloer is contactgeluiddempend, vergelijkbaar met pvc.

Onderhoudskosten gietvloer

tot 30% lager

In een professionele omgeving zijn de grootste kosten van een vloer onderhoudskosten. Vaak wordt hier geen rekening mee gehouden tijdens de aankoopbeslissing. Het aankoopbedrag komt vaak uit een andere begroting dan het onderhoud. Hierdoor vallen de totaalkosten voor een bedrijf vaak onnodig hoog uit. Bij een gietvloer slechts eens per twee tot drie jaar een nieuwe behandeling nodig, waardoor onderhoudskosten veel lager uitvallen.