ALLES OVER DE PRIJS VAN GIETVLOEREN

EN UITERAARD OVER KWALITEIT

plan je bezoek

Bereken uw gietvloer prijs

De prijs van een gietvloer laat u eenvoudig berekenen bij SENSO. Met slechts enkele gegevens stellen we een vrijblijvende prijsopgave voor u op. Snel, overzichtelijk en kosteloos. Binnen enkele seconden in uw mailbox.

Wat kost een gietvloer per m²?

Meerdere factoren hebben dan ook invloed op de prijs van de gietvloer. Daarom verschilt de prijs per type applicatie. Denk aan de totale oppervlakte, het soort gietvloer en de gewenste dikte. Deze factoren bepalen de kosten per vierkante meter. Een algemene regel luidt: hoe groter het oppervlak, hoe lager de gietvloer prijs per m². Kleine ruimtes met veel hoekjes en kamers zijn arbeidsintensiever, waardoor arbeidskosten stijgen. Grote en egale ruimtes zijn voordeliger SENSO ontwikkelt uitsluitend de beste kwaliteitsvloeren. Daarnaast bestaan er bedrijven die voor minder kwaliteit gaan en goedkope gietvloeren aanbieden met een korte levensduur. Van een SENSO gietvloer geniet u jarenlang. Zonder een moment spijt te hebben.

Stel zelf uw gietvloer samen

De mogelijkheden bij SENSO zijn eindeloos. U bepaalt zelf de kleur en afwerking. Gaat u voor meer glans of is er meer behoefte aan krasvastheid? Kiest u voor meer comfort met een vloerverwarming of gaat u voor een standaardvloer? De keuze is aan u. We adviseren u graag. De prijs van de gietvloer is ook afhankelijk van uw keuzes.

Kies uw gietvloer

SENSO legt vloeren in onder andere woonhuizen, showrooms en kantoren. Voor elke situatie zijn andere eigenschappen vereist. Daarom ontwikkelt SENSO voor elke situatie een andere gietvloer.

Bekijk alle SENSO gietvloeren

NATUURLIJK, NATUURLIJK

100% NATUURLIJKE EN DUURZAME GRONDSTOFFEN

SENSO maakt uitsluitend bijzondere gietvloeren. Vloeren waar u graag over praat op verjaardagen. Die u laat zien aan uw vrienden en collega’s. Waar u trots op bent. Wij zijn ook trots. Op onze 100% natuurlijke gietvloer gemaakt van herwinbare grondstoffen. Daarnaast zijn onze vloeren 100% milieuvriendelijk en Eco-gecertificeerd. Vloeren die vrij zijn van schadelijke stoffen. Getest op slijtvastheid, brandveiligheid, elasticiteit en uv-bestendigheid. Met Elaflex dempingslaag. Een vloer zoals geen ander.

Lees meer over onze duurzaamheid

BEREKEN ZELF JE PRIJS

SNEL EN EENVOUDIG

Bij Senso bereken je snel de prijs van je nieuwe gietvloer. Via onze handige offerte tool ontvang je binnen enkele seconden een persoonlijk voorstel per email.

Bereken je prijs

Pure by Senso €105/m2

Bekijk collectie

Fusion by Senso €105/m2

Bekijk collectie

Bcrete by Senso €115/m2

Bekijk collectie

Grain by Senso €125/m2

Bekijk collectie

WARM, COMFORTABEL EN ONDERHOUDSARM

Een Senso gietvloer is licht elastisch en daardoor zeer comfortabel om overheen te lopen. Daarnaast geven de vloeren gemakkelijk omgevingswarmte af, waardoor ze warm aanvoelen. Voor extra comfort kies je voor vloerverwarming. Dat is heerlijk thuiskomen in een behaaglijk huis.

FACTOREN DIE INVLOED HEBBEN OP DE KOSTEN VAN UW GIETVLOER

 

OPPERVLAKTE

De oppervlakte, de hoeveelheid ruimtes en de detaillering van het project zijn bepalend voor de prijs per vierkante meter van een gietvloer. Dat heeft te maken met het feit dat een gietvloer van Senso wordt opgebouwd uit verschillende lagen die telkens een dag na elkaar moeten worden aangebracht. Daardoor neemt ieder project, klein en groot, vier tot soms wel zeven dagen in beslag.

ONDERGROND

Een ondergrond is zeer belangrijk om een gietvloer te plaatsen. Voor het beste resultaat moet de ondergrond vlak zijn en geen grote deuken of scheuren hebben. Wanneer dit wel het geval is, zal de ondergrond geëgaliseerd moeten worden, wat extra kosten met zich meebrengt. Dit doen we door kogelstralen, diamantschuren en opvullen waar nodig. Als de ondergrond vlak is gemaakt, kunnen we het beste resultaat realiseren.

HET TYPE GIETVLOER

Het materiaal dat u kiest heeft natuurlijk ook invloed op de prijs. Zo bestaan er gietvloeren die gemaakt zijn van epoxy, polyurethaan of biopolymeer. Epoxy en polyurethaan zijn kunststoffen die gebaseerd zijn op aardolie, wat geen duurzame grondstof is. Senso vloeren worden gemaakt van natuurlijke biopolymeren die vervaardigd zijn uit plantaardige olie. Daardoor zijn gietvloeren van Senso beter voor het milieu en van een hogere kwaliteit.

EXTRA OPTIES

Wanneer je het ideale materiaal, de textuur, de kleur en uitvoering hebt gekozen kun je extra opties kiezen. Zo kun je trappen naadloos meegieten, de douchevloer meenemen of een antislip of hightraffic afwerking laten aanbrengen voor veel en intensief gebruikte ruimtes.

KLEURKEUZE

Om het interieur helemaal compleet te maken, is het belangrijk precies de juiste kleur te kiezen van jouw gietvloer. Bij Senso heb je een keuze uit een brede collectie maar ook de mogelijkheid tot maatwerk. Afhankelijk daarvan zal de prijs van jouw gietvloer variëren.

VEEL GESTELDE VRAGEN

 

WAT IS EEN GIETVLOER

Een gietvloer is een vloerafwerking die in vloeibare vorm wordt gegoten op een egale ondervloer. Vanuit het verleden, daarvoor gaan we terug naar de jaren zestig, bestaan veel gietvloeren uit op aardolie gebaseerde epoxy. Tegenwoordig zijn er ook kunststof polyurethaan gietvloeren op de markt beschikbaar. Kwalitatief het beste én beter voor het milieu zijn gietvloeren op basis van biopolymeren zoals Senso die produceert. Die zijn comfortabeler, uv-bestendiger en onderhoudsvriendelijker dan andere gietvloeren.

IN WELKE KLEUREN ZIJN GIETVLOEREN BESCHIKBAAR

Gietvloeren komen in vele kleuren voor. Hoewel natuurtinten erg populair zijn kun je ook denken aan pastelkleuren zoals blauw, groen of roze. Je ziet steeds meer échte kleuren in toegepaste gietvloeren voor een beetje vrolijkheid in je interieur. Durf daarom vooral ook te combineren én te gaan voor wat je écht mooi vindt!

KAN IK DE KLEUR AANPASSEN

Mocht je na verloop van tijd toch een andere kleur gietvloer willen, dan kan dat. Daarvoor wordt de bestaande Sensovloer licht geschuurd, voorzien van een primer en kan deze worden voorzien van een nieuwe kleurlaag. Daarmee bespaar je veel kosten en profiteer je meteen van de nieuwste kwaliteit.

HOE KAN IK MIJN GIETVLOER HET BESTE BESCHERMEN

Een gietvloer is slijtvast en gaat lang mee, maar toch is het belangrijk om te letten op een aantal aandachtspunten. Voorzie je meubels bijvoorbeeld van goede viltglijders of een stukje tapijt onder zware tafels. Zo voorkom je krassen en kan je het meubel eenvoudig over de vloer verplaatsen. Zand onder je schoenen laat krassen achter, let daar dus mee op. Ook is het belangrijk om te letten op rubbers met weekmakers erin, die kunnen als ze nat worden lichtbruine vlekken op de vloer achterlaten.

WAT IS DE GEMIDDELDE LEVENSDUUR VAN EEN GIETVLOER

Wanneer je de gietvloer goed onderhoud gaat deze een levenlang mee. Senso levert al twee decennia gietvloeren en we zien nog steeds de eerste gietvloeren terug die er goed uitzien. Na een aantal jaar, tussen de 5 en 10 jaar afhankelijk van het gebruik, kun je je gietvloer overigens voorzien van een opfrisbeurt. Daarvoor wordt de gietvloer voorzien van een dieptereiniging en een nieuwe topcoat. We noemen dat retopping en vertellen je graag over de mogelijkheden.

WELKE ONDERVLOER IS GESCHIKT VOOR EEN GIETVLOER

Een gietvloer kan in principe op bijna iedere ondervloer worden geplaatst. Mits deze vlak is en constructief stabiel. Goede voorbeelden van ondervloeren geschikt voor gietvloeren zijn zandcement dekvloeren, anhydrietvloeren, fermacell of knauf brio. Ook over bestaande tegelvloeren kunnen we werken, mits de tegels goed aan de ondergrond vastliggen en niet hol klinken. Daarvoor brengen we eerst een egalisatielaag aan om alle voegen weg te werken.

MAAK VANDAAG NOG EEN AFSPRAAK

EN BEZOEK EEN VAN ONZE SHOWROOMS

Een afspraak maken is heel eenvoudig. Dat je doe je namelijk gewoon online, via ons boekingssysteem. Kies een vestiging, een dag en een tijdstip waarop het jou uitkomt en spreek met één van onze experts die je alles vertellen over de prachtige gietvloeren van Senso. De koffie of thee mét iets lekkers staan voor je klaar!

Maak een afspraak