SELECTIE MEEST INSPIRERENDE PROJECTEN

MET SENSO GIETVLOEREN OVER DE HELE WERELD

plan je bezoek

DOHA, QATAR

3D PRINTED FLOORING

Voor een opdrachtgever in Doha, Qatar vlogen we ons team in voor een heel speciaal project. Chaq’late is een winkel voor de choco fanaat. Tot in de vroege uurtjes kun je hier terecht voor de meest exclusieve bonbons, pralines en alle andere kunstwerkjes van chocolade.

Senso maakte een gietvloer op basis van een printing techniek die overgoten is met een vloeibare ‘glasplaat’.

VERTALING VAN HET DESIGN

TOT IN HET MINISCULE DETAIL

Het ontwerp van de architect Mické and Oliver uit Duitsland werd naadloos geïntegreerd in de ruimte. De vliegtickets voor onze mannen werden geboekt, hotels en het transport werd georganiseerd om alle gereedschappen just in time op locatie te bezorgen.

Het team ging vervolgens enthousiast aan de slag om het ontwerp op de vloer te maken en vervolgens met een transparantie gietvloer te overgieten. Met als resultaat een one-of-a-kind exclusieve chocoladewinkel.

DE OPBOUW VAN DEZE SPECIALE GIETVLOER

EEN SYSTEEM IN ZEVEN LAGEN

Alle gietvloeren worden uitgevoerd in een systeem. De opbouw daarvan is van belang voor de eigenschappen. Zo zorgt een primer voor de hechting, een tussenlaag voor vlakheid en elasticiteit en de kleurlaag voor de uitstraling. Uiteindelijk wordt de vloer bescherm door een toplaag die voor slijtvastheid en bescherming zorgt. Dit project is opgebouwd uit maarliefst zeven lagen, waarbij tussen de witte kleurlaag en de eindlagen een folie zit die bestaat uit printwerk. Op die manier werd het design van de architect naadloos in deze Sensovloer verwerkt.

HEINEKEN CITY STORE

EEN SPECIAL NAAR ONTWERP VAN TJEP

Voor de Heineken City Store in Amsterdam werd Senso gevraagd mee te denken in de realisatie van een zeer bijzonder, maatwerk interieurconcept. Naar ontwerp van innovatief designburo Tjep uit Amsterdam was Senso in staat om met haar unieke ‘Freeze’ technologie een digitaal design naadloos in de vloer te verwerken.

Daarvoor werd gebruik gemaakt van large format printing technieken en een kristalheldere, transparante gietvloer. In banen van 150centimeter breed werd het ontwerp in genummerde banen omgezet en met een overlap ingesneden voor een vloeiende overgang. Het was een redelijk lastig en complex werk voor onze jongens, maar iedereen is waanzinnig blij met het resultaat en dit is er zeker één voor in de boeken. Iets op trots op te zijn, en dat zij we!

MARCEL WANDERS

IMPRESSIONS FLOORING

Met knikkende kniëen belden we met de topontwerper uit Amsterdam die zijn leergang kreeg aan de befaamde Design Acadamy in Eindhoven. Met de vraag of hij mee wilde werken aan een unieke en bijzondere collectie gietvloeren. We waren waanzinnig blij dat hij ja zei en met veel enthousiasme en kunde werd bijna twee jaar lang gewerkt aan een bijzondere collectie met de naam “Impressions.”

Bekijk de collectie hier

STUDIOJOB HOUSE OF HAPPINESS

ART GALLERY AS A STUDIO HOME

Voor de befaamde designer Job Smeets en zijn StudioJob maakte Senso een bijzonder project in hartje Amsterdam. Wat hij zelf een ‘fucked-up’ houten vloer ontwerp noemt komt van het catwalk die hij voor haute couture duo Viktor & Rolf ontwierp tijdens hun fashion show in Milaan. Het werd de basis voor een studio home waarbij niet alleen de vloer maar eigenlijk alles werd ontworpen met een museaal karakter voor moderne kunst. Klassiekers van Maarten Baas, Casper Faassen, Droog en andere Nederlandse topontwerpers uit de glorietijd van Dutch Design vonden een plekje.

BEZOEK EEN SHOWROOM

EN ERVAAR HET ZELF

Tijdens een bezoek aan één van onze showrooms kun je de kwaliteit voor detail én alle eigenschappen zelf ervaren. Onze experts vertellen je graag meer over het comfort en de oneindige mogelijkheden in kleur, structuur en afwerking van een Senso gietvloer. Maak eenvoudig online een afspraak op een tijdstip waarop het uitkomt en we zorgen dat koffie, thee en iets lekkers voor je klaarstaat.

Boek direct online