Onderhoud gietvloeren

De belangrijkste adviezen in gietvloer onderhoud

plan je bezoek

Schoonmaak van een gietvloer

Gietvloeren kuist u het beste met koud water. Een gietvloer, ongeacht de gebruikte kwaliteit kunststof, is in de regel vloeistofdicht. U kunt het zelfs in een douche gebruiken. Een gietvloer kuisen met een doek is daarom eenvoudig. Schoonmaakmiddelen mogen toegepast worden, maar koud water maakt een gietvloer in de regel het beste schoon. Maakt u gebruik van onderhouds producten, dan kan dat. Dweil de gietvloer naderhand dan wel nogmaals na met schoon water. Anders bouwt zich een residu op de gietvloer op die de gietvloer dof en vlekkerig maakt.

Vetten, wijn, koffie

Vetten zijn eenvoudig van de gietvloer te kuisen en blijven in een goede topcoat niet zitten. Koffie, thee, vruchtensappen zijn met gietvloeren meestal ook geen probleem. Zorgt u wel dat de gietvloer direct schoon gemaakt wordt laat het niet te lang liggen, want dan kunnen er wel vlekken op de gietvloer ontstaan.

Gietvloeren en kinderen?

Een bord spaghetti, fristi en dergelijke is op de gietvloer geen probleem. Dit is eenvoudig te kuisen. Speelgoed kan ook gebruikt worden. Kinderen kunnen rustig spelen, fietsen, rennen op de gietvloer. Houdt u er echter wel rekening mee dat gietvloeren niet bestand zijn tegen scherpe of schurende materialen. Dus een kast verschuiven kan, maar u dient de kastpoten wel van vilt te voorzien. Anders beschadigd de vloer.

Onderhoud lange termijn

Na meestal drie tot vijf jaar, adviseren wij om een nieuwe beschermcoating op de gietvloer aan te brengen. Wanneer dit dient te gebeuren, hangt af van de kleur, uw gezinssituatie en hoe u met uw spullen omgaat. Met een lichte gietvloer in een gezin van drie kinderen en twee honden, is nieuwe beschermlaag eerder nodig dan bij een echtpaar met een gietvloer in een middentint zonder kinderen, die misschien de beschermcoating na tien jaar pas vervangt. Bij het aanbrengen van een nieuwe coating, wordt de gietvloer gepolijst, schoongemaakt en een nieuwe topcoat aangebracht.